Готуємо дітей до навчання в новій Українській школі разом.
опубліковано 03 квітня 2019 року о 09:54

Забезпечення неперервності здобуття людиною освіти є можливим  за умови реалізації принципів перспективності і наступності між суміжними ланками освіти, зокрема, дошкільної і початкової .

Колектив працівників закладу дошкільної освіти «Світлячок» співпрацює та вирішує важливі аспекти готовності старших дошкільників до навчання в новій Українській школі разом з вчителями початкових класів Новоолександрівського НВК. У лютому місяці у закладі дошкільної освіти «Світлячок» було проведено засідання «Круглий стіл» - про перспективність та наступність між закладом дошкільної освіти «Світлячок» та Новоолександрівським НВК.

Мета засідання: передбачати зорієнтованість вихователів та вчителів на сумісну діяльність, налаштувати педагогів на постійний пошук в освітньому процесі, формувати індивідуальний стиль діяльності, обмін педагогічним досвідом.

На засіданні «Круглого столу» були присутні Ольга Комишан, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту, Гульнара Чалкарова методист з дошкільного виховання відділу освіти, культури, молоді та спорту, Наталія Морариця завідувач закладом дошкільної освіти «Світлячок», вчителі початкових класів Новоолександрівського НВК, педагоги ЗДО «Світлячок»,  педагоги ЗДО «Ромашка» села Волоське, практичні психологи закладів.

Наталія Морариця, завідуюча ЗДО «Світлячок» і керівник засідання, як завжди радо зустріла гостей та учасників заходу, ознайомила всіх з планом роботи і провела мультимедійну презентацію «Про наступність та перспективність між закладами дошкільної освіти і загальноосвітнім навчальним закладом. На практиці всі учасники мали змогу переглянути заняття шостого року життя «Дитина і навколишній світ» (розвиток мовлення, ліплення), яке провела вихователь Світлана Візир. Проте, як розвиваємо креативні здібності дітей, виховуємо любов до музики, формуємо музично-сенсорні здібності, естетичні якості, можна було побачити через «Музичний калейдоскоп», який підготувала Людмила Лобода керівник музичний ЗДО «Світлячок». Рефлексивний модуль  на «На вашу думку» (обмін думками щодо перегляду відвідуваних заходів) провела Гульнара Чалкарова, методист з дошкільного виховання та дала методичні рекомендації. 

Наталія Морариця, завідувач закладом дошкільної освіти «Світлячок», запропонувала переглянути відео презентацію «Так живе дитячий садок».

Цікавою для гостей була виставка леп буків виготовлена педагогічним колективом «Світлячок». Ми всі повинні пам’ятати, що дитина не народжується школярем, готовність до школи – це комплекс здібностей, які піддаються корекції. Процес формування цих здібностей потребує дбайливого ставлення дорослих до дитини. А виховувати дитину – це мистецтво, адже процес виховання – це безперервна робота серця, розуму і воля батьків. Сучасні батьки, які відповідально ставляться до своїх обов’язків, є активними учасниками освітнього процесу в нашому садочку. Вони обізнані, ерудовані і добре проінформовані про те, що відбувається в системі освіти.

«Тільки системність і постійність у роботі колективів дошкільної та початкової освіти у питанні підготовки старших дошкільників до навчання в новій Українській школі дасть позитивні результати», відмітила завідувач Наталія Морариця. Засідання «Круглий стіл» пройшло в дружній і теплій атмосфері.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux